AKÝ PROGRES SI UROBIL ZA ROK? JA TAKÝTO!

Presne takto pred rokom som absolvoval merania v diagnostickom centre na In Body 720 kde mi namerali 3% tuku. Čo bolo super a veľmi som sa z toho tešil. Tento rok som sa rozhodol, že idem opäť do toho. Redukčný program trval 3,5 mesiaca a na začiatku som mal 87,5kg a takmer 12% tuku.

Dnešný výsledok?

84,2kg TH čo je pre mnohých nič moc, no „vysekal“ som na 3,2% tuku čo je skoro rovnaké ako minulý rok, ALE 3,1kg viac svalovej hmoty!!!

Pre niekoho málo, ale pre mňa veľa! Hlavne, keď cvičíte dlhodobo je aj taký „malý“ progres veľký úspech a ja sa z neho teším. Ak mám byť úprimný tak také dobré výsledky som nečakal.

Prečo?

– lebo podľa fotiek sa mi forma zdala minulý rok o niečo lepšia aj pri takmer podobnom % tuku
– lebo táto príprava bola komplikovanejšia (veľa dôležitých pracovných povinností, rôznych projektov, bolo menej tréningov ako som si predstavoval a viac zdravotných komplikácii- choroba, vyčerpanie, bolesti chrbta či ramena …. )
– lebo v „diéte“ som konzumoval viac sacharidov, ale občas aj pečivo (dokonca aj včera 1 rožok ako potréningovka )
– lebo nebol čas na toľko tréningov ako minulý rok
– lebo som začínal s vyšším % tuku a prvý mesiac to vyzeralo dosť zle

Čo som sa naučil?

– že už nemám 25 a že tento rok telo reagovalo na tréning oveľa horšie ako predchádzajúci (čítaj oveľa horšia regenerácia, ale na konci sa to zlepšilo )
– že niekedy je menej skutočne viac (hlavne menej tréningov, ak si vyčerpaný)
– že aj inými tréningovými metódami (teraz som išiel viac silové tréningy) a dietologickými postupmi (v minulosti LOW CARB až KETO teraz som nešiel pod 200g sacharidov) sa dá dopracovať k podobnému výsledku
– že pomaly možno nie ďalej zájdeš, ale aspoň tam kam potrebuješ, ale musíš byť svedomitý v tom čo robíš (hlavne STRAVA a neklamať SÁM SEBA) a dodržiavať isté zásady (kalorický deficit, bielkoviny….)
– nevzdávať sa a bojovať až dokonca aj keď je to ťažké a pripraviť sa na to, že musíte prinášať isté obete a vystúpiť z komfortnej zóny! Priznám sa, že za posledný mesiac som to chcel vzdať každý druhý deň, ale dnes sa teším z toho, že som to prekonal a vidím reálny výsledok svojho úsilia
– že silový progres som schopný stále robiť, ale tiež už malý, cca do 10% za ROK (mŕtve ťahy 2018/180kg, 2019/ 200kg)
– že na súťaž to nebude J
– že to bola moja posledná „diéta“ kde som sa snažil ísť tak nízko z % tuku. Sám som si už viac krát dokázal, že to viem, ale zároveň, že to pre mňa nemá až taký zmysel (okrem pekných fotiek)
– že tú húževnatosť, trpezlivosť, vytrvalosť, odhodlanosť prenesiem do ďalších projektov či práce s klientmi

Plány do budúcna?

– trochu si oddýchnuť a načerpať sily do ďalšej práce
– pribrať pár % tuku naspäť. Do 10% by bolo fajn ????
– cvičiť si pre radosť a nabrať pár kg svalovej hmoty a sily,
– vyskúšať nové tréningové systémy na sebe ale aj klientoch
– venovať viac času RODINE, klientom, novým projektom a regenerácii

Ak si nedokážete sami pomôcť a chcete sa posunúť vpred, tak mi napíšte a spoločne niečo vymyslíme. Nezabúdajte však na jedno, že ani ten najlepší tréningový program a jedálniček nefungujú, ak ho nedodržiavate.

Hlavu a trénera oklameš, ale telo a výsledky nie!

Kontakt - MGR. GABRIEL HARČARIK, PHD.

Kontakt - MGR. ZUZANA HARČARIKOVÁ

Kde nás nájdete?