MOTIVÁCIA, REALIZÁCIA, VÝSLEDOK SÚ 3 VECI, KTORÉ POTREBUJTE!!!

Ak niekto príde silno namotivovaný, že ide cvičiť, chudnúť a zdravo sa stravovať tak to ešte neznamená, že bude úspešný! Prečo? Lebo najdôležitejšia je samotná REALIZÁCIA!!! Môžete každému rozprávať ako vy veľmi chcete a ako ste namotivovaný, ale pokiaľ sa nedostanete od chcenia k činom tak výsledok nikdy nedosiahnete. Motivácia (pre mnohých ľudí len chtíč „ja chcem“) môže trvať niekoľko sekúnd, minút, hodín, dní po zhliadnutí krásnej fotky či videa na sociálnej sieti. Vtedy si poviete: Ja chcem takto vyzerať, zaplatím si trénera, budem jesť zeleninu s mäsom na vode …. Či to bude skutočne tak, ukáže až čas a vaše skutky. Pre dosiahnutie akéhokoľvek cieľa je však dôležité viera, trpezlivosť, realizácia, ale v dnešnej instantnej dobe nikto na to nemá čas. Prečo je to tak?

Veriť musíte sebe, svojmu trénerovi, svojím reálnym cieľom (možno aj snom!). Aj keď budete pochybovať, tak sa vráťte k tomu prečo ste to chceli a potom sa uvidí ako sa viete popasovať s problémami, ktoré vám stoja v ceste, ale verte mi tie prídu stále. Keď vám bude ťažko, prídu problémy a vaše chcenie opadne, až potom sa ukáže ako ste silno namotivovaný pre váš cieľ a aký je silný ten váš „chtíč“. Tu prichádza na rad trpezlivosť. Všetko chce svoj čas a niektoré veci sa menia roky. Aj naše telo sa vyvíja roky. Niekto priberie na 120kg za 25 rokov, ale schudnúť by chcel na 80 za rok! Za to môže TV, čarovné časopisy, či „guru experti“. Každý kto vidí takú premenu si povie: „keď to dokázal Ďuri s Hančou, tak to dám aj ja!“ Hmmm, o.k., ale ak nie, tak čo? Nič, lebo keď to nedám, tak mám pripravených 1 325 876 výhovoriek. Ale vy chcete, len neviete, čo oni museli pre to spraviť. Ak je vaše chcenie postavené len na vonkajšej povrchnej motivácii bez reálneho cieľa, odhodlania a ochoty bojovať s problémami, tak neuspejete v žiadnej životnej oblasti a budete sa utiekať do zóny komfortu. Netvrdím, že to nikto nedokáže, ale že to dokážu len tí, ktorí sú ochotní tvrdo pracovať, zabojovať, naslúchať radám a vydržať aj v ťažkých chvíľach pri ceste za svojím cieľom, ktorý by mal byť vždy jasný a nemenný. Preto nemeňte postupy a neschádzajte z cesty, pri prvej prekážke, pri prvom neúspechu za svojím cieľom. Výsledok je úroda vašej práce! Nie vždy sa zhoduje s tým ako ste si to predstavovali. Dovolím si tvrdiť, že každý by chcel na konci vidieť ešte lepší výsledok. Ak je človek dostatočne sebakritický, tak vie pomenovať rezervy, ktoré mal počas cesty a vyjadriť sa k výsledku. Výsledok však veľakrát musíme prijať taký aký je, lebo je to výsledok našej práce, ale to neznamená, že ho nemôžeme v budúcnosti zlepšiť. Je to len na nás!

– Motivácia vám nezaručí výsledok, ale je to vaše palivo, ktoré vám pomáha s realizáciou.

– Realizácia je vaše auto, ktoré vás dovezie do cieľa, ale ak schádzate z cesty každú chvíľu (alebo stojíte), tak do cieľa nemusíte doraziť.

– Výsledok je to, čo všetci vidíme, predstavujeme si a chceme, ale či ho dosiahnete je vždy len na nás.

A pritom je to také jednoduché a napriek tomu vždy ťažké!Buďte trpezliví, rozumní a choďte si za svojim cieľom a snom!

Kontakt - MGR. GABRIEL HARČARIK, PHD.

Kontakt - MGR. ZUZANA HARČARIKOVÁ

Kde nás nájdete?