SCHUDOL 27KG, LEBO SA NEVYHOVÁRAL A MAKAL PRE LEPŠÍ ŽIVOT.

Schudol 27kg, lebo sa nevyhováral a makal pre lepší život.

Paľo schudol 27kg a z pásu išiel dole -20 cm za 4 mesiace! Musel vymeniť celý šatník, ale nebolo to také jednoduché ako si všetci myslíte. Zaujíma vás jeho príbeh? Tak si prečítajte, ako to naozaj bolo.

Paľo sám schudol 7kg, ale potom už nevedel ako ďalej. Za mnou prišiel v nie dobrom zdravotnom stave (po dvoch vážnych operáciách v priebehu mesiaca) a ešte aj s výraznou nadváhou. Poviem vám, že keď sme sa rozprávali na úvodnej diagnostike, tak som si nebol istý, akú tréningovú záťaž jeho telo zvládne. On bol však odhodlaný a hlavne nastavený v hlave tak, že to dokáže. To bola jeho hlavná devíza počas celej doby spolupráce a ešte stále je. To by si mal uvedomiť každý, kto chcete zmeniť niečo vo svojom živote. Verte mi, že zmeniť svoje doterajšie myslenie, je ťažšie ako makať v posilke.

Prvý tréning bol z mojej strany veľmi opatrný no aj napriek tomu mal Paľo obrovskú „svalovku“ a bol veľmi unavený. Nemohol som však na neho viacej tlačiť. Na každý ďalší tréning však prichádzal stále odhodlaný podať lepší výkon a takto pomaly sme sa posúvali od tréningu k tréningu.

Prezradím vám tajomstvo, pomocou ktorých schudol 20kg? Nerobili sme žiadne extrémy ako 100 burpee, či 1000kcal na airbiku, alebo ďalšie nezmysly, ktoré by jeho telo ničili. Učili sme sa základné cviky, ktoré jeho telo zoceľovali. Určite sme sa ani z ďaleka nepriblížili k fantastickým silovým výkonom, ale načo? Veď chudol, bol stále silnejší, zdravší, spokojnejší. Čo viac sme si mohli priať?

S Paľom sa mi spolupracovalo veľmi dobre, lebo sa nikdy na tréningu nesťažoval a chvalabohu, telo reagovalo veľmi dobre. Robil všetko, na čom sme sa dohodli (aj doma) a hlavne pracoval s kalorickými tabuľkami a dodnes ich využíva. Musím ho pochváliť. Za tých pár mesiacov, čo s nimi poctivo pracuje sa stal z neho expert. Veľa vecí už ovláda z hlavy a dokonca ich už vie nastaviť aj iným rodinným príslušníkom. Táto časová investícia sa mu naozaj vyplatila, keďže pochopil ako funguje jeho telo.

Dnes Paľo vďaka poctivému zapisovaniu a sledovaniu už vie, čo môže zjesť a koľko (resp. nevypiť- čítaj hlavne alkohol), aby chudol. Veď chudnutie nie je lineárne. Raz to ide dole a raz to trochu vybehne. Aj on občas zbehol, ale rýchlo sa vrátil späť. Dôležité je vydržať a nehľadať skratky, ktoré neexistujú. Ak ste v tomto poctivý a zaujíma vás vaše telo, tak každý, kto sa raz naučí (ideálne ak máte za sebou skúseného odborníka) pracovať s kalóriami a makronutrientami, tak bude z toho ťažiť celý život. Kto na to „kašle“ a hľadá „zázračné“ skratky, tak bude celý život bojovať s JOJO efektom a pribúdajúcimi kilami.

 

Paľo si vytvoril svoj nový stravovací stereotyp a životný štýl, vďaka ktorému stále chudne. Pochopil, že strava a pohyb patria k sebe. Nevyhovára sa na choroby, rodinu, či nedostatok času ….. . Proste sa snaží byť zdravý a dobrý otec, manžel, kamarát, chlap a verte mi nemá to v živote ľahké. Pevne verím, že táto jeho premena bude skutočne trvalá a ja budem naňho hrdý, že to dokázal. Teším sa, že som mu mohol aspoň trochu pomôcť. Snáď vás jeho príbeh inšpiroval a aj vy urobíte ROZHODUJÚCE rozhodnutie pre váš lepší život.

Nezabúdajte: Ak chcete niečo v živote zmeniť, tak musíte vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a pobiť sa o lepšiu budúcnosť !

Kontakt - MGR. GABRIEL HARČARIK, PHD.

Kontakt - MGR. ZUZANA HARČARIKOVÁ

Kde nás nájdete?